JM does not take responsibility for the translation
Vestsiden

Vestsiden

Porsgrunn

   Idyllisk langs elven

   Elveparken Brygge ligger flott til på Vestsiden i Porsgrunn, helt ned til Porsgrunns elven, med utsikt utover elven og over til Osebakken og Osebro på Østsiden.

   Historisk grunn

   Elveparken Brygge vil få en fantastisk beliggenhet på Lahelle, i bydelen Vestsiden, i Porsgrunn kommune. Området har en lang og interessant historie å fortelle.

   For hundre år siden var elva hovedtransportvei fra havet og oppover i Telemark. Trafikken bestod av seilskuter, slepebåter, lastebåter, lektre og oversjøiske dampskip som benyttet vassdraget til frakt av varer og tømmer. I andre halvdel av 1800 - tallet, lå det flere skipsbyggerier på denne siden av elva, både på Tollnes, Moldhaugen og på Lahelle.

   Siden utviklet Lahelle seg til et mer moderne industriområde og bidro med mange arbeidsplasser. JM Norge AS, avd. Telemark har omregulert tomtene Norrøna Fabrikker og Telebryggen har hatt virksomhet frem til høsten 2013.

   Bydelen Vestsiden

   Bydelen "Vessia" (som Vestsiden - folk selv sier ) er et populært boligområde med variert bebyggelse både i alder og arkitektur. Folk her er særlig patriotiske og søker gjerne tilbake hit, hvilket alltid er et godt tegn.

   Spaserer du fra Elveparken Brygge, kan du velge veien om Moldhaugen, som er et gammelt og sjarmerende boligområde. Her ligger gamle hus og sjøboder som fine eksempler på 1700- og 1800-tallets byggetradisjoner, i skjønn forening med nyere bebyggelse. Følger du promenaden ved Bybakken og Vestregate, kommer du snart til Porsgrunnsbrua som fører deg over til Porsgrunn sentrum. På veien passerer du PP- senteret, som tilbyr både matvareforretning, apotek, kafe, legekontor, kiosk og klesforretning. I de gamle fabrikkbygningene til Porsgrund Porselæn holder det i dag til flere bedrifter, ulike forretninger og helsesenter.

   Alt dette i gangavstand fra Elveparken Brygge

   Prosjekt i området

   Utsolgte prosjekter

   Se reisetider

    VESTSIDEN

    Bydelen "Vessia" (som Vestsiden-folk selv sier) er et populært boligområde med variert bebyggelse både i alder og arkitektur.

    FANTASTISK BELIGGENHET

    Vestsiden ligger flott til, nære elven og det den kan tilby. Ønsker dere en båttur eller kanskje et bad? Da er dere på rett sted.

    Velkommen til Elveparken Brygge