JM does not take responsibility for the translation
Teoriuke 1 i stockholm

Teoriuke 1 i stockholm

Blokk 1 er ferdig, det betyr ny uke i Stockholm med de andre traineene. Her har vi vært gjennom forelesninger og kursing i lederskap samt en bra sosial uke med resten av traineegjengen.

11.12.2019

Hei bloggen!

Da er blokk 1 over og jeg må si meg veldig fornøyd med de 13 ukene jeg har fått ute i produksjon. Generelt har det gitt et veldig godt innblikk i hvordan vi faktisk bygger husene våre og hvordan tengingene vi produserer og gjerne har lært å tegne gjennom utdanningen faktisk brukes i praksis.

Ferdig blokk betyr også ny uke i Stockholm. Denne gangen var det teoriuke 1 som sto for tur og vi skulle møte resten av traineegjengen som vi ble kjent med i introuken igjen. Uken besto av et variert program med en del refleksjon, ny kunnskap og øvelser hvor vi fikk brukt noe av det vi har lært i blokk 1.

Mandag besto generelt mye av refleksjon og å høre på de andre og deres opplevelser. Vi fikk fortalt hva som var viktig og lærerikt for oss i blokk 1, hvilke oppgaver vi hadde hatt og hvordan vi hadde løst de. Dette høres kanskje litt tørt og kjedelig ut, men det å kunne fortelle og reflektere over det man selv har gjort er virkelig en nyttig øvelse. Man får et litt bedre perspektiv på det man har gjort og faktisk lært og det er enklere å vite hva man skal ta med seg videre. I tillegg får man jo høre mye fra de andre 8 traineene som kan dele deres egne opplevelser, noe som kan være minst like lærerikt.

Videre fikk vi besøke byggeplassen Emeilia hadde vært på (Trainee Stockholm Nord). Det var interessant å se et svensk prosjekt og en svensk byggeplass også. I JM er vi veldig for det å gjøre ting likt og at alt skal skje på samme måte gjennom hele bedriften både i prosjektering og produksjon. Likevel merkes det ganske stor forskjell på en svensk og en norsk byggeplass. Svenskene skriver også sin egen blogg og du kan lese om deres opplevelser her.

I tillegg til mye refleksjon har vi fått forelesninger innen virksomhetsutvikling, økonomi og JM generelt fra personer i konsernledelsen som er veldig ivrige etter å bli kjent med oss traineer, noe som er veldig inspirerende, og viser at vi virkelig blir satset på av JM. Vi har også hatt lederutvikling i regi av en «Prestasjonsbyrån» som lærer oss mye om hvordan va kan optimalisere vår hverdag, hvordan være en god leder og hvordan vi bør te oss ovenfor personer vi leder. Blant annet hadde vi rollespill med skuespillere som satt oss inn i overaskende realistiske situasjoner hvor vi virkelig fikk testet ut våre lederegenskaper og få direkte feedback både fra coachene og fra skuespillerne.

Men det beste av alt med disse Stockholmukene er utvilsomt det sosiale. Vi har fått veldig god kjemi i gruppa og det er rett og slett veldige trivelige folk som har blitt ansatt som trainee i JM i år. Vi som ikke bor i Stockholm bor på samme hotell og vi har felles frokoster i tillegg til lunsj og den MEGET viktige fikaen på hovedkontoret. På kveldene drar vi ofte ut og spiser sammen og vi har gjennom dette miljøet blitt en ganske sammensveiset gruppe.

Nå skal vi alle ut i blokk 2, for min del betyr dette prosjektledelse. Jeg skal være assisterende prosjektsjef på Torgkvartalet på Myrvoll stasjon noe som blir utrolig spennende. Du kan lese om dette prosjektet her.


Vi blogges!


//Einar