JM does not take responsibility for the translation

Kjøkken og hvitevarer

OPPVASKMASKINEN STOPPER

Er vanntilførselen skrudd på? Vri på hendelen nederst på blandebatteriet på kjøkkenvasken, så er vanntilførselen tilbake.

PLATETOPPEN FUNGERER IKKE

Komfyrvakten kan ha slått inn. Forsøk å slå av sikringen i sikringsskapet i 5-10 sekunder, og slå den deretter på igjen. Sjekk eventuelt bruksanvisningen for komfyrvakten. Se også punktet om induksjon og komfyrvakt.­

INDUKSJON

Bruk et kokekar med gode magnetiske egenskaper som passer til sonen du bruker det på. Gjerne laget av stål eller jern. Støy fra platetoppen er normalt. Det skyldes at energistrømmen som går mellom platetopp og kokekar skaper svingninger i bunnen på kokekaret. Det er ikke skadelig, verken for platetopp eller kokekaret. Bruker du en gryte i støpejern, blir det ikke lyd, ettersom den er av massivt magnetisk materiale.

KOMFYRVAKT

Les bruksanvisning for komfyrvakten din. Vær oppmerksom på at komfyrvakten kan være integrert i kjøkkenventilatoren. I så fall må du sjekke bruksanvisning for kjøkkenventilatoren, for å finne informasjon om komfyrvakten.  

KOMFYRVAKT MED BATTERI

Hører du en lyd med jevne mellomrom på kjøkkenet, er dette ofte et varsel om at du må bytte batteri i komfyrvakten. Følg bruksanvisningen for din komfyrvakt, og bytt batterier.

KJØKKENVENTILATOR – EFFEKT

Hvis filteret ikke har vært rengjort på en stund, kan det påvirke effekten i ventilatoren. Vask gjerne filteret en gang i måneden i tom oppvaskmaskin, på høyeste temperatur. Filteret må være helt tørt før du setter det på plass igjen. Fett på spjeld og i ventilatoråpning kan føre til at spjeldet ikke fungerer som det skal. Gjør grundig rent med sitrusrens, som du får kjøpt i byggevarebutikker. Du må kanskje gjøre det i to omganger for å få et godt resultat.  Sjekk bruksanvisningen for din ventilator.

HVORDAN UNNGÅ LUKT I OPPVASKMASKIN

Bruk riktig mengde oppvaskmiddel.

Unngå at oppvaskmaskinen blir stående halvfull over flere dager. Kjør maskinen på et ordentlig program selv om den kanskje ikke er helt full.

Fjern jevnlig matrester og annet som har satt seg fast i filter og bestikkholder.

Ta ut silene med jevne mellomrom, og vask og skrubb dem grundig.

Sjekk spylearmene for å se om det sitter fast noe i åpningene som kan skape vond lukt, og også føre til at vanntilførselen blir redusert.

Rens oppvaskmaskinen jevnlig med et spesialmiddel som fjerner fett og kalk.

Vask innsiden av døra og gummilisten rundt åpningen, med en klut fuktet i varmt såpevann.

Klikk på linken under for å se hvordan du renser silene i oppvaskmaskinen. Din maskin kan se litt annerledes ut, og være fra en annen produsent, men prinsippet er det samme.

https://www.youtube.com/watch?v=P4_wibyfYGE

Klikk på linken under for å se hvordan du renser spylearmer i oppvaskmaskinen. Din maskin kan se litt annerledes ut, og være fra en annen produsent, men prinsippet er det samme. https://www.youtube.com/watch?v=vpdOFyHn80k

Fant du ikke det du lette etter?

Ta kontakt med kundeservice på e-post: kundeservice@jm.no