JM does not take responsibility for the translation
Fra butikk til byggeplass

Fra butikk til byggeplass

Tone Marie Pedersen er en av seks voksne kvinner som i 2018 ble rekruttert inn i JMs lærlingprogram for kvinner.

20.02.2019

– Da jeg møtte opp første arbeidsdag, hadde jeg aldri før brukt en fusesag. Jeg kuttet skjevt, knakk plater og fikk mareritt om nettene, innrømmer Tone Marie etter sine første arbeidsuker på prosjektet Grefsen Stasjon i Oslo. – Jeg trodde jeg aldri skulle beherske verktøyet, men jeg øvde og øvde. Og da jeg la gulv denne uken, hadde jeg full kontroll på sagen. Det føltes bra!

I løpet av de neste årene skal hun gjennom mange ulike arbeidsmomenter; gipsing, isolasjon, listing og paneling er blant de andre fagfeltene hun og de andre lærlingene skal innom. Etter 3,5 år skal de gjennom en eksamen for å bevise yrkeskompetansen. 

Tilfeldigheter skulle ha det til at Tone Marie så JMs nettannonse, hvor de søkte etter kvinner som ønsket å lære byggefaget. På dette tidspunktet var hun permittert fra jobben i dagligvarebransjen.

Les mer: Om å jobbe i JM

– Så stilig, jeg søker! Det verste jeg kan få er et nei, tenkte Tone Marie.

Tidligere hadde hun jobbet litt på sagbruk, så Tone Marie visste at hun trivdes med fysisk arbeide.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tone Marie Pedersen er voksenlærling i JM på Grefsen stasjon. Hun har full kontroll når hun legger gulv!

Skal bli like god

Tone Marie har allerede funnet seg godt til rette i verneskoene og de neongule arbeidsklærne, og stortrives på jobb. Dagene går fort, og om kvelden sovner hun, ifølge seg selv, raskere enn noen gang.

– Alt er nytt, og oppgavene er utfordrende. Men jeg liker å lære nye ting, så jeg hopper i det, forteller Tone Marie. – De andre jobber foreløpig raskere enn meg, for de kjenner verktøyene og har rutiner. Men jeg er overbevist om at jeg skal bli like god.

Les også: JM har Nordens mest fornøyde boligkunder!

Tone Marie innser at det vil kreve «blod, svette og tårer», og at det ikke er noen snarveier, så da hun nylig skulle bære en bøtte med småkapp til containeren og ble stoppet av en mannlig kollega som ville hjelpe, var hun ikke i tvil om hva hun måtte gjøre.

– Du behøver ikke bære så tungt! utbrøt han. 

– Det var veldig hyggelig tenkt, men når vi har samme jobb, må vi gjøre de samme oppgavene. Resultatet ble at han tok den andre bøtta i stedet, slik at opprydningen gikk dobbelt så fort, smiler en fornøyd lærling. 

Tone Marie synes Grefsen Stasjons byggeplass er en allsidig og trivelig arbeidsplass. 

Gir bedre arbeidsmiljø 

JM har et tydelig mål om flere kvinner i gule arbeidsklær ute på byggeplassene, og enda bedre trivsel. 

Lærlingavsvarlig Thomas Borgenvik i JM bistår med personaloppfølging av alle lærlingene i Oslo. Han startet selv som tømrerlærling i JM og har jobbet i selskapet i 13 år. 

– De nye voksenlærlingene får svært gode tilbakemeldinger fra byggeplassene de er på, forteller Thomas Borgenvik. – De er svært lærevillige og ikke minst hyggelige damer som passer godt inn i JM.

Les også: Om kvinner i JM

De seks kvinnelige lærlingene er plassert ut i par på de ulike byggeplasser, og har fått hver sin fadder.

– Jeg setter pris på at det er flere damer her, selv om vi bare ses i pausene, sier Tone Marie. – Vi lærlingene har også opprettet en Facebookgruppe, hvor vi deler bilder og snakker om hva vi gjør på de ulike byggeplassene. Hovedinntrykket er at samtlige trives, og at alle har blitt tatt godt imot.

Tone Marie smiler når hun tenker tilbake på lunsjpausen første arbeidsdag, da hun og den andre lærlingen slo seg ned ved et tilfeldig bord.

– Vi visste ikke at gutta hadde faste plasser, og vi nykommerne ble raskt gjort oppmerksomme på at plassene tilhørte noen andre, flirer hun. – Men de fant nye stoler til oss ved samme bord, og med ett var vi en del av gjengen. Mennene snakker med oss og er interesserte i bakgrunnen vår. Jeg tror de liker at det er flere damer på byggeplassen.

Tone Marie Pedersen trives godt med arbeidsmiljøet på byggeplassen. Her sammen med Thomas Borgenvik, lærlingansvarlig. Han startet selv som tømrerlærling i JM. 

Lønnen stiger underveis i opplæringsløpet

Det neste året må Tone Marie ta opp realfag fra videregående skole ved siden av jobben hos JM. Deretter gjenstår kun fagbrevet, før hun kan søke om fast stilling. Lønn under hele opplæringsløpet gjør det lettere også for etablerte voksne å foreta et karrierebytte.

«Jeg blir ikke spesielt sliten, men så er jeg også vant til å løfte bruskasser fra før siden jeg tidligere har jobbet i dagligvarebutikk» – Tone Marie Pedersen, voksenlærling i JM 

– Jeg har bedre lønn her som nybegynnerlærling enn jeg hadde i butikkyrket. Lønnen stiger også underveis i opplæringsløpet, forteller Tone Marie. – Jeg håper og tror jeg får fortsette etter lærlingtiden. Så lenge jeg har interesse av å lære, vil jeg kunne bidra like mye som mennene. 

Tone Maries familie har støttet henne fra minuttet hun sendte inn søknaden.

– Søsteren min mente riktignok at jeg var litt gal som ville bli tømrer. Hun påpekte at det var et veldig tungt yrke, og jeg hadde trodd at det var tyngre, sier Tone Marie. – Jeg blir ikke spesielt sliten, men så er jeg også vant til å løfte bruskasser fra før siden jeg tidligere har jobbet i dagligvarebutikk. 

Les også: Tømreryrket passer godt for kvinner

– Om vinteren kan det selvfølgelig være kaldt å jobbe ute, men det venner jeg meg nok til, sier hun videre. – Dessuten går jeg fort 15 000 skritt på en arbeidsdag, så vi er mye i bevegelse.

«Damer kan ikke være snekkere»

– Det er ikke noe vi gjør her som ikke jenter kan få til. Man trenger ikke være fysisk sterk for å jobbe på en byggeplass. Det er et yrke for alle, mener Tone Marie bestemt.

Verken samboeren eller sønnen på fjorten år ble spesielt overrasket over det nye karrierevalget.

– Sønnen min synes det var kult. Han gikk rundt på skolen og fortalte at mammaen hans skulle jobbe på en byggeplass, avslutter en smilende Tone Marie. – Da sa noen at damer ikke kan være snekkere. Sønnen min svarte: «Jo! For min mamma blir det nå!» 

Les mer om Grefsen stasjon: Det er fortsatt ledige leiligheter i boligprosjektet hvor Tone Marie jobber.

Kvinner i JM

Vi er overbevist om at en god fordeling i kjønn og alder gir et sunt og positivt arbeidsmiljø. Derfor har vi satt oss som mål å øke kvinneandelen blant våre fagarbeidere.

Les mer her

Trainee

JMs traineeprogram skal bidra til å sikre vårt langsiktige ledelsesbehov, og målet i løpet av to år er å gi våre traineer de beste forutsetninger for å kunne fortsette sin karriere innen JM.

Les mer om vårt traineeprogram

MILJØ

JMs arbeid bidrar til å skape et velfungerende samfunn for dagens og morgendagens mennesker. Som en ledende prosjektutvikler av boliger er bærekraft et viktig nøkkelord for JM.

Les mer om vårt miljøarbeid